„Era un copil de o calitate extraordinară, unul dintre puţinii care au dus mai departe spiritul de sacrificiu al lui Dinamo în teren. A avut, din păcate, un destin tragic, ce putea fi evitat. Un băiat de suflet, un om de caracter, de pus la rană. Visul lui era să ardă până la ultima picătură de energie în fotbal. Eu l-am numit direct căpitan, după plecarea lui Ionuț Lupescu, nu l-a ales niciun vestiar. A luat-o ca pe o obligaţie pentru a duce echipa să câştige, nu a comentat în niciun fel. El nu avea în cap decât ideea de a câştiga, Cătălin nu ştia altceva. Cuvântul eşec nu-l cunoştea. Era un învingător înnăscut. Face parte din panoplia de aur, de sacrificiu pe care a avut-o Dinamo. Gen Vasile Alexandru, fraţii Nunweiller, Ghergheli, el este continuatorul acestei linii de jucători de excepţie”, a declarat pentru site-ul oficial al „câinilor”, legenda Cornel Dinu.
Cristi Hîldan, fratele „Unicului Căpitan” a ținut public prin intermediul site-ului fcdinamo.ro să mulţumească clubului şi suporterilor dinamovişti, „care fac ca amintirea lui Cătălin să fie vie. A fost și va rămâne un model pentru Dinamo.”
Cătălin Hîldan a încetat din viață în timul unui meci banal de pregătire, la Olteniţa. Spiritul lui Cătălin este prezent permanent în Ştefan cel Mare. Suporterii îi scandează numele meci de meci, o peluză îi poartă numele, tricoul cu numărul 11 a fost retras, iar locul său din vestiar este neatins din anul 2000. Profitând de întreruperea campionatului pentru meciurile echipei naţionale, Dinamo a jucat pe 5 octombrie un amical la Olteniţa. Cei care l-au cunoscut vorbesc despre Cătălin Hîldan, un caracter admirabil și un fotbalist cu o determinare cum rar se poate vedea.